Pravni portal ingbiro.com
Vaš osobni pravni savjetnik

Više

Najpouzdanija baza propisa
Mi pratimo zakonodavstvo već 60 godina

Više

Jedinstvena baza sudske prakse
Izabrala stručna redakcija sudaca VSRH

Više

Više od 4000 stručnih i znanstvenih članaka
Odgovori na aktualna i vječna pravna pitanja

Više

Posebna ponuda: Uštedite 750 kn!
ingbiro.com 0-24 / 365 dana / 9 kn dnevno

Pretplatite se

Zakonodavstvo na dodir prsta

Najveći portal pročišćenih i povezanih pravnih informacija: od važećih propisa i sudskih odluka RH i EU, pročišćenih tekstova zakona do stručno-znanstvenih članaka i korisnih pravnih sadržaja. ...više

Kako koristiti Pravni portal ingbiro.com    

Postanite korisnik

Najbolji način da se uvjerite u prednost korištenja više od 1 600 000 provjerenih, ažuriranih i povezanih pravnih sadržaja jest da sami probate koristiti Pravni portal ingbiro.com. Zatražite probnu lozinku!

Postanite korisnik Pravnog portala ingbiro.com

Prijava

    Zaštićeno... Prijavite se!

Odabir urednika - na dan 18.7.2019.

e-HPR

Tomić Dalić Višnja
Novine u Zakonu o mirovinskom osiguranju od 1. 1. 2019. s posebnim osvrtom na novine iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji
Izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju uvedene su znatne promjene kod uvjeta odlaska u mirovinu, mogućnosti rada bez obustave isplate mirovine te uvođenja dodanog staža za rođeno ili posvojeno dijete. Odlazak u mirovinu čini se možda daleko, ali ipak važno je informirati se jer danas postoji nekoliko vrsta starosnih mirovina, te određena vrsta mirovine može donijeti i određeno povećanje mirovine u smislu povećanog polaznog faktora. Za odluku o tome koja je mirovina povoljnija potrebno je detaljno pravno savjetovanje sa stručnjacima iz mirovinskog područja. Također su novim Zakonom o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji propisane promjene uvjeta odlaska u mirovinu kao i mogućnost rada umirovljenika bez obustave isplate mirovine. Ovim člankom prikazuje se ukratko koje mogućnosti izbora nudi nova mirovinska reforma.
Ključne riječi: starosna i prijevremena starosna mirovina, zapošljavanje korisnika mirovine, ponovno određivanje mirovine, dodani staž.

Brzi linkovi