Pravni portal ingbiro.com
Vaš osobni pravni savjetnik

Više

Najpouzdanija baza propisa
Mi pratimo zakonodavstvo već 60 godina

Više

Jedinstvena baza sudske prakse
Izabrala stručna redakcija sudaca VSRH

Više

Više od 4000 stručnih i znanstvenih članaka
Odgovori na aktualna i vječna pravna pitanja

Više

Posebna ponuda: Uštedite 750 kn!
ingbiro.com 0-24 / 365 dana / 9 kn dnevno

Pretplatite se

Zakonodavstvo na dodir prsta

Najveći portal pročišćenih i povezanih pravnih informacija: od važećih propisa i sudskih odluka RH i EU, pročišćenih tekstova zakona do stručno-znanstvenih članaka i korisnih pravnih sadržaja. ...više

Kako koristiti Pravni portal ingbiro.com    

Postanite korisnik

Najbolji način da se uvjerite u prednost korištenja više od 1 600 000 provjerenih, ažuriranih i povezanih pravnih sadržaja jest da sami probate koristiti Pravni portal ingbiro.com. Zatražite probnu lozinku!

Postanite korisnik Pravnog portala ingbiro.com

Prijava

    Zaštićeno... Prijavite se!

Odabir urednika - na dan 24.9.2018.

e-HPR

Vuić Zoran
Primjena propisa koji uređuju javnu nabavu i utvrđene nepravilnosti
U članku se navode podaci o primjeni propisa koji uređuju područje javne nabave i utvrđenim nepravilnostima. Radi se o podacima iz Izvješća Državnog ureda za reviziju za 2017. godinu, zatim o podacima iz Objedinjenoga godišnjeg izvješća u sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru Republike Hrvatske za 2016. godinu te o podacima iz Izvješća Državnog odvjetništva Republike Hrvatske za 2016. godinu (kaznena djela/prekršaji). Ključne riječi: javna nabava, prekršaji, kaznena djela.

Bošković Igor
Odnos menadžerskog ugovora prema aktima koji uređuju statusnopravni položaj članova uprave
U radu se analizira odnos menadžerskog ugovora prema aktima koji u trgovačkim društvima kapitala uređuju statusnopravni položaj članova uprave. Zauzima se stajalište da se menadžerskim ugovorom ne može odstupiti od tih akata, čak i onda kada ih donosi samo društvo. Obrazlaže se povezanost menadžerskog ugovora i prethodne odluke organa društva o sklapanju tog ugovora, uz tezu da na valjanost ugovora i odluke treba primijeniti posebne odredbe propisa o trgovačkim društvima koje uređuju ništetnost i pobojnost odluka organa društva. Utvrđuju se pravne posljedice koje nastaju ako menadžerski ugovor sadrži odredbe koje su suprotne statusnopravnim aktima, kao i opseg prava i obveza koje se mogu ugovoriti menadžerskim ugovorom.
Ključne riječi: menadžerski ugovor, statusnopravni akti, ništetnost, pobojnost, nepostojeći ugovor, vođenje poslova.

Brzi linkovi