Pravni portal ingbiro.com
Vaš osobni pravni savjetnik

Više

Najpouzdanija baza propisa
Mi pratimo zakonodavstvo već 60 godina

Više

Jedinstvena baza sudske prakse
Izabrala stručna redakcija sudaca VSRH

Više

Više od 4000 stručnih i znanstvenih članaka
Odgovori na aktualna i vječna pravna pitanja

Više

Posebna ponuda: Uštedite 750 kn!
ingbiro.com 0-24 / 365 dana / 9 kn dnevno

Pretplatite se

Zakonodavstvo na dodir prsta

Najveći portal pročišćenih i povezanih pravnih informacija: od važećih propisa i sudskih odluka RH i EU, pročišćenih tekstova zakona do stručno-znanstvenih članaka i korisnih pravnih sadržaja. ...više

Kako koristiti Pravni portal ingbiro.com    

Postanite korisnik

Najbolji način da se uvjerite u prednost korištenja više od 1 600 000 provjerenih, ažuriranih i povezanih pravnih sadržaja jest da sami probate koristiti Pravni portal ingbiro.com. Zatražite probnu lozinku!

Postanite korisnik Pravnog portala ingbiro.com

Prijava

    Zaštićeno... Prijavite se!

Odabir urednika - na dan 12.11.2019.

e-HPR

Sansović Koraljka
O razlikama kod izrade inačica dokumenata na nacionalnim jezicima u slučaju europskog, međunarodnog i komparativnog prava
U područjima europskog, međunarodnog i komparativnog prava često se moraju izrađivati inačice njihovih dokumenata na nacionalnim jezicima. Zbog različite svrhe tih prava i pravnih sustava, različitosti njihovih svojstava, kao i svojstava samih dokumenata koje sadrže, ta izrada podrazumijeva različite aktivnosti. Nekada će se raditi o pravnom prevođenju čiji je cilj prijenos informacije s izvornog na ciljni jezik, a nekada o stvaranju vjerodostojne nacionalne inačice dokumenta čija je osnovna namjena izravna ili neizravna primjena u nacionalnim uvjetima i postizanje predviđenih regulatornih ciljeva.
Ključne riječi: europsko pravo, međunarodno pravo, komparativno pravo, originalna nacionalna inačica, pravno prevođenje.

Brzi linkovi