6 kategorija sadržaja
Interaktivno su povezani.

Više
sadrzaj

Fer cijena. Za godinu dana.
Neograničeno pretraživanje. Bez skrivenih troškova.

Pretplatite se
fer

Fleksibilni smo.
Pretplatite se na puni paket. Ili samo na pojedinačne sadržaje.

Pretplatite se
fleksibilno

Zakonodavstvo na dodir prsta

Najveći portal pročišćenih i povezanih pravnih informacija: od važećih propisa i sudskih odluka RH i EU, pročišćenih tekstova zakona do stručno-znanstvenih članaka i korisnih pravnih sadržaja. ...više

Kako koristiti Pravni portal ingbiro.com    

Postanite korisnik

Najbolji način da se uvjerite u prednost korištenja više od 1 600 000 provjerenih, ažuriranih i povezanih pravnih sadržaja jest da sami probate koristiti Pravni portal ingbiro.com. Zatražite probnu lozinku!

Postanite korisnik Pravnog portala ingbiro.com

Prijava

    Zaštićeno... Prijavite se!

Odabir urednika - na dan 19.02.2020.

e-HPR

Vukšić Zdravko
Mjere osiguranja naplate u poreznom nadzoru
Porezni nadzor je postupak koji se provodi radi provjere i utvrđivanja činjenica bitnih za oporezivanje poreznih obveznika. Radi zaštite javnog interesa porezni nadzor se uvijek pokreće po službenoj dužnosti, a ne na zahtjev poreznog obveznika, neovisno o tome je li pokretanju postupka prethodila inicijativa neke fizičke ili pravne osobe. U poreznom nadzoru događaju se situacije kada inspektori procijene da postoji opasnost i vjerojatnost da će porezni obveznici onemogućiti naplatu još nedospjelih iznosa poreznih obveza utvrđenih zapisnicima ili rješenjima koja nisu izvršna. Kako bi onemogućili porezne obveznike u izbjegavanju naplate poreza, inspektori mogu poduzeti mjere osiguranja naplate. Što su mjere osiguranja naplate, kada i u kojim slučajevima se poduzimaju u poreznom nadzoru tema je ovog članka.
Ključne riječi: mjere osiguranja naplate, porezni nadzor, upravni postupak, porezno rješenje.

Brzi linkovi

Izdvojeno