Pravni portal ingbiro.com
Vaš osobni pravni savjetnik

Više

Najpouzdanija baza propisa
Mi pratimo zakonodavstvo već 60 godina

Više

Jedinstvena baza sudske prakse
Izabrala stručna redakcija sudaca VSRH

Više

Više od 4000 stručnih i znanstvenih članaka
Odgovori na aktualna i vječna pravna pitanja

Više

Posebna ponuda: Uštedite 750 kn!
ingbiro.com 0-24 / 365 dana / 9 kn dnevno

Pretplatite se

Zakonodavstvo na dodir prsta

Najveći portal pročišćenih i povezanih pravnih informacija: od važećih propisa i sudskih odluka RH i EU, pročišćenih tekstova zakona do stručno-znanstvenih članaka i korisnih pravnih sadržaja. ...više

Kako koristiti Pravni portal ingbiro.com    

Postanite korisnik

Najbolji način da se uvjerite u prednost korištenja više od 1 600 000 provjerenih, ažuriranih i povezanih pravnih sadržaja jest da sami probate koristiti Pravni portal ingbiro.com. Zatražite probnu lozinku!

Postanite korisnik Pravnog portala ingbiro.com

Prijava

    Zaštićeno... Prijavite se!

Odabir urednika - na dan 22.3.2018.

e-HPR

Pavlović Mladen
Propusti sudionika u postupku prisilnog osiguranja tražbina
U radu se tretiraju najznačajnija pitanja koja se tiču osiguranja na imovini protivnika osiguranja kao pravnih i fizičkih osoba s naznakom dobrovoljnih i prinudnih sredstava te predmeta osiguranja. Poseban naglasak stavljen je na prinudna sredstva osiguranja, kao što su prethodne i privremene mjere. Ukazuje se na bitne procesnopravne i materijalnopravne pretpostavke koje moraju biti ispunjene za određivanje predloženih mjera osiguranja. Budući da su te mjere tegobne za protivnika osiguranja, navode se razlozi njihova trajanja i ukidanja te određivanja jamčevine s upozorenjem na štetne posljedice uslijed nezakonitog određivanja.
Ključne riječi: sredstva i predmeti osiguranja, prethodne i privremene mjere.

Pribanić Danijel
Medijacija u individualnim radnim sporovima
Medijacija, kako je uređena posebnim propisom, iznimno je kvalitetno sredstvo za postizanje ciljeva u situacijama koje se odnose na radne odnose. Autor u radu navodi preduvjete za jačanje uloge medijacije u individualnim radnim sporovima i odnosima, bez uvođenja zakonske obveze na provođenje medijacije, kao što je to slučaj u kolektivnim radnim odnosima.
Ključne riječi: medijacija, mirenje, mobing, radni sporovi.

Brzi linkovi