Pravni portal ingbiro.com
Vaš osobni pravni savjetnik

Više

Najpouzdanija baza propisa
Mi pratimo zakonodavstvo već 60 godina

Više

Jedinstvena baza sudske prakse
Izabrala stručna redakcija sudaca VSRH

Više

Više od 4000 stručnih i znanstvenih članaka
Odgovori na aktualna i vječna pravna pitanja

Više

Posebna ponuda: Uštedite 750 kn!
ingbiro.com 0-24 / 365 dana / 9 kn dnevno

Pretplatite se

Zakonodavstvo na dodir prsta

Najveći portal pročišćenih i povezanih pravnih informacija: od važećih propisa i sudskih odluka RH i EU, pročišćenih tekstova zakona do stručno-znanstvenih članaka i korisnih pravnih sadržaja. ...više

Kako koristiti Pravni portal ingbiro.com    

Postanite korisnik

Najbolji način da se uvjerite u prednost korištenja više od 1 600 000 provjerenih, ažuriranih i povezanih pravnih sadržaja jest da sami probate koristiti Pravni portal ingbiro.com. Zatražite probnu lozinku!

Postanite korisnik Pravnog portala ingbiro.com

Prijava

    Zaštićeno... Prijavite se!

Odabir urednika - na dan 29.7.2019.

e-HPR

Graovac Gregori
Posebnosti oduzimanja osobne slobode maloljetnicima kao počiniteljima kaznenih djela u aktualnom uređenju hrvatskog kaznenog postupka
Uređenje oduzimanja osobne slobode maloljetnicima kao počiniteljima kaznenih djela u hrvatskom kaznenom postupku ima veliku važnost, napose iz aspekta osiguranja zaštite najboljeg interesa “djeteta”, zaštićenog Konvencijom o pravima djeteta, u kojoj taj interes predstavlja jedno od stožernih načela. U radu se, uz iznošenje neuralgičnih točaka, prikazuje razlikovni režim oduzimanja osobne slobode maloljetnim počiniteljima kaznenih djela u odnosu na “opći” režim te pokušavaju dati odgovori na dio otvorenih pitanja.
Ključne riječi: osobna sloboda, maloljetnici, kazneni postupak.

Bijelić Alen
Intervju s odvjetnicom Viktorijom Knežević – o razvoju tehnologije i budućnosti pravne struke
Tehnologija i umjetna inteligencija neprestano se razvijaju. Sve češće u medijima možemo pročitati članke o zanimanjima koja će nestati do kraja ovog stoljeća uslijed novih tendencija razvoja društva. Postavlja se pitanje kakve će učinke takve društvene pojave imati na pravnu struku. Stoga smo o tome odlučili razgovarati s odvjetnicom Viktorijom Knežević, pravnicom koja se u Hrvatskoj najintenzivnije bavi novim područjem prava, a to je legal tech.

Brzi linkovi