Pravni portal ingbiro.com
Vaš osobni pravni savjetnik

Više

Najpouzdanija baza propisa
Mi pratimo zakonodavstvo već 60 godina

Više

Jedinstvena baza sudske prakse
Izabrala stručna redakcija sudaca VSRH

Više

Više od 4000 stručnih i znanstvenih članaka
Odgovori na aktualna i vječna pravna pitanja

Više

Posebna ponuda: Uštedite 750 kn!
ingbiro.com 0-24 / 365 dana / 9 kn dnevno

Pretplatite se

Zakonodavstvo na dodir prsta

Najveći portal pročišćenih i povezanih pravnih informacija: od važećih propisa i sudskih odluka RH i EU, pročišćenih tekstova zakona do stručno-znanstvenih članaka i korisnih pravnih sadržaja. ...više

Kako koristiti Pravni portal ingbiro.com    

Postanite korisnik

Najbolji način da se uvjerite u prednost korištenja više od 1 600 000 provjerenih, ažuriranih i povezanih pravnih sadržaja jest da sami probate koristiti Pravni portal ingbiro.com. Zatražite probnu lozinku!

Postanite korisnik Pravnog portala ingbiro.com

Prijava

    Zaštićeno... Prijavite se!

Odabir urednika - na dan 18.10.2019.

e-HPR

Kovač Nina
Rješavanje u postupcima povrede prava na zaštitu osobnih podataka
Cilj je ovoga rada ukazati na važnost prava na zaštitu osobnih podataka, kao jednog od temeljnih prava svakoga pojedinca, kao i istaknuti posebnosti postupka njegova ostvarivanja. Kako bi se osigurala visoka razina pravne zaštite pojedinaca te uklonile prepreke protoku osobnih podataka unutar Europske unije, od 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj u primjeni su Opća uredba o zaštiti podataka i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. S obzirom na to da je postupak u Zakonu uređen s tek nekoliko odredbi, uz supsidijarnu primjenu Zakona o općem upravnom postupku, u radu se nastoje na jednostavniji način prikazati primjenjiva postupovna pravila. U zaključku autorica analizira ovlasti Agencije za zaštitu osobnih podataka u postupcima zbog povrede prava na zaštitu osobnih podataka i daje svoje mišljenje o važnosti pravilne edukacije svih obveznika primjene Zakona radi učinkovite zaštite ovoga prava.
Ključne riječi: zaštita osobnih podataka, postupak, povreda prava, Agencija za zaštitu osobnih podataka, Opća uredba o zaštiti podataka, Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Brzi linkovi